SOLCELLER


Vi hjælper dig med at finde den rigtige løsning til dit behov

Solceller er den perfekte løsning til næsten alle husejere. Solcelleanlægget giver dig muligheden for at producere din egen klimavenlige strøm og derved komme et skridt tættere på en selvforsynende bolig. Solceller er en god investering af to grunde. For det første sparer et solcelleanlæg dig penge på din elregning. For det andet øger solceller værdien af dit hjem. Huse med solceller har de sidste par år haft større chance for at blive solgt end huse uden, grundet den ekstra værdi som bliver hentet gennem besparelsen på elregningen. 

Der findes forskellige størrelser anlæg, og det kan gøre det svært at finde ud af, hvilken løsning der er den rette for dig. I Danmark er 6 kW solcelleanlæg den mest almindelige størrelse. Dette anlæg vil dække det årlige elforbrug for en gennemsnitlig husstand med to voksne og to børn.

Vi dimensionere og projektere solcelleløsninger i mange forskellige størrelser. Vi er derfor overbeviste om, at vi også kan finde den rigtige løsning til dig og dit tag. så tøv ikke med tage kontakt til os hvis der er noget du har behov for at få afklaret.. 

 
FORDELE VED SOLCELLER


Bliv selvforsynende og få reduceret CO2 aftryk


Sådan virker solceller

Solceller producerer elektricitet fra solens stråler. Solceller er opsat i sektioner eller moduler, der omfatter 30 til 80 enheder afhængigt af, hvor store de er. Et modul består af siliciumplader, der er loddet sammen. Når lyset rammer modulerne, producerer solcellerne jævnstrøm. Styrken af jævnstrømmen afhænger af lysets skarphed og solcellernes størrelse. Solcellerne optager energi fra solens lys og omdanner den til elektricitet, hvilket de kan gøre helt uden forurening. Et solcelleanlæg virker også, selvom det er overskyet, men de genererer mest elektricitet, når solen skinner.


Vidste du at...?Selvom Danmark har et tempereret klima, har vi over 1800 solskinstimer om året, og de venter bare på at blive udnyttet. Og vidste du at to solceller i Danmark producerer lige så meget strøm, som én solcelle gør i Sahara.


Solcellepanel system
Solceller må ikke forveksles med et solvarmeanlæg. Solceller laver elektricitet, mens et solvarmeanlæg laver varme og opvarmer brugsvand enten ved hjælp af en plansolfanger eller ved hjælp af en rørsolfanger.

Et anlæg producerer mest strøm i dagtimerne. Det betyder ikke, at du kommer til at mangle elektricitet, når mørket falder på, for solcellerne overproducerer strøm i forhold til dit forbrug.

Den overskydende strøm sendes ud på det offentlige elnet, hvor det er muligt at hente strømmen tilbage, når du behøver den. Derudover kan du købe et solcellebatteri, som kan lagre elektriciteten fra dine solceller.

Solceller er en del af et solpanel, der består af en række mindre celler. Når flere paneler står samlet, har du et solcelleanlæg. Du kan herunder se, hvordan et solcelleanlæg typisk er opbygget:

Et anlægs levetid afhænger af effektiviteten og kvaliteten, men en tommelfingerregel er, at du ikke skal tænke på en ny investering i de kommende 30 år. Leverandører har oftest en effektivitetsgaranti på 20-25 år.

Du kan, hvis du ønsker det, kombinere din løsning med en varmepumpe eller jordvarme for at skabe et hybridanlæg, der dækker alle dine udgifter til strøm og varme.

CERTIFIKATER


Vi er certificeret til at give dig
den korrekte og bedste rådgivning